O nama

“Bebe će ojačati ljubav, skratiti dane, produžiti noći, povećati troškove, učiniti kuću srećnijom, pohabati odeću, učiniti prošlost zaboravljenom i budućnost vrednom življenja” (Nepoznati autor)

Na ovom sajtu možete dobiti sve ono što vam je potrebno kako bi što pre ugledali male delove sebe kako trčkaraju  oko vas.

Sajt hocubebu.rs je namenjen parovima koji se leče od steriliteta ili žele da se informišu u postupku vantelesne oplodnje. Sajt sadrži onlajn savetovalište za parove kojima je potrebna podrška.

Proverene informacije o vantelesnoj oplodnji, lečenju infertiliteta, aktuelni tekstovi na teme koje zanimaju parove koji prolaze kroz proces lečenja neplodnosti. Ovde možete pronaći  podatke o sterilitetu, muškom i ženskom, njihovim najčešćim uzrocima, kao i detaljan vodič kroz uobičajene faze postupka vantelesne oplodnje.

Realizator projekta koji uključuje sajt je agencija Misita PR&Communication i Centar za unapređenje zdravlja žena.

logo centar

Svi oni koji bi želeli da aktivno učestvuju i pomognu realizaciju i unapređenje projekta mogu da nas kontaktiraju na mejl.

Skoro svaka žena tokom svog životnog doba, u nekom trenutku, poželi bebu. Ta mala stvorenja, koja rastu ispod vašeg srca, čine život obojenijim, lepšim i menjaju ga zauvek.  Smanjena plodnost postaje sve učestalija u svetu, naročito u sve starijim društvima i urbanim sredinama, gde se žene odlučuju za dete tek u poznijim godinama.

Kada želite bebu, postoji mnogo toga što prethodi samom tom procesu a to je: smišljanje, razmišljanje, planiranje, određivanje pravog vremena, ali, i ono najlepše od svega –  pokušavanje. Kada Vi i vaš partner odlučite da je pravo vreme za bebu,  uglavnom želite da se to desi odmah.
Nema zvanične statistike o broju parova koji se leče od steriliteta u Srbiji. Uopšteno se smatra da je, u okviru ukupnog broja parova, kod 33% slučajeva u pitanju muški, kod 33% ženski i kod 33% kombinovani muško- ženski sterilitet.

Ženska plodnost počinje da opada nakon 27. godine, a od 35. godine žena se smatra starijom rotkinjom. U situacijama kada pokušavate da dobijete bebu, veoma je važno da ne paničite unapred. Čak i kada potpuno plodan par pokušava da dobije dete, šanse za to su 20% po ciklusu. Psihički pribrano stanje je veoma važno za svaku ženu kako bi se što bolje osećala, u suprotnom će samo pogoršati situaciju.

 

6 thoughts on “O nama

 1. Postovani,

  Molim za savet. Imam 30 godina, radimo na bebi 1,5 dana. Spermogram je uredan. Ciklusi su redovni, uglavnom 28 dana, ali su poslednja tri ciklusa, nakon tretmana Clomifen citratom koji je proizveo i vise nego dovoljno folikula, no bezuspesno,ciklusi traju po 34 dana. HSG uspesno uradjen nakon toga- uredan. Nisam gojazna, naprotiv. Nemam problema sa kozom. Hormoni stitne zlezde su u redu, prolaktin, kao i secer. 3.dana poslesnjeg ciklusa rezultati po prvi put radjenih hormona:
  Estradiol 40,7
  FSH 6,00
  LH 16,49
  AMH 2,18
  Prema referentnim vrednostima LH je povisen ( IU/l )
  Molim za savet.
  Unapred hvala!

   1. Draga Mila,
    Uzeto u obzir prilikom odgovora na mail.
    Srdacan pozdrav!

  1. Draga Mila,
   Vas hormonski status ukazuje na sindrom policisticnih jajnika.
   Potrebno je dopuniti dijagnostiku OGTT.
   Srdacan pozdrav!

 2. Dragi prijatelji interesuje nas da li neko inma iskustva sa VTO u Pragu pa molim da nam prenesete vaša iskustva koja je najbolja klinika i kolika je uspešnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *