(NE)PRIRODNO ZAČEĆE: Status vantelesne oplodnje u Srbiji

 

U ime Udruženja Šansa za roditeljstvo i Centra za unapređenje zdravlja žena, čast nam je da vas pozovemo na Okrugli sto povodom 30 godina od kad je u Srbiji rođena prva beba dobijena iz postupka vantelesne oplodnje i povodom 5 godina rada projekta www.hocubebu.rs.

Događaj će se održati u utorak, 28. novembra 2017. godine u 11 časova u Press centru UNS (Knez Mihailova 6/III, Beograd).

Glavni govornici na događaju:

  • dr Vesna Kopitović, Specijalna ginekološka bolnica Ferona
  • dr Svetlana Spremović, KC Srbije, Ginekološko-akušerska klinika Višegradska
  • dr Snežana Vidaković, KC Srbije, Ginekološko-akušerska klinika Višegradska
  • Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo
  • dr Ivana Đurđević Starović, medicinska urednica sajta hocubebu.rs

Moderator: Jelena Misita, predsednica Centra za unapređenje zdravlja žena

O sajtu www.hocubebu.rs

Sajt ’Hoću bebu’ pokrenut je 1. novembra 2012. godine i od tad uspešno gradi zajednicu parova koji su zainteresovani za lečenje infertiliteta ili su već u tom procesu. Na sajtu je moguće pronaći informacije o svim aspektima lečenja neplodnosti, pregledima, procedurama, vantelesnoj oplodnji i njenim fazama, ali i kako održati zdravu trudnoću onda kada lečenje urodi plodom.

U okviru sajta Hoću bebu funkcioniše i psihološko savetovalište,  u kojem ginekolog i psiholog daju ogovore na pitanja i neodumice parova u vezi sa začećem i lečenjem od neplodnosti.

Saznaj više:  Svrab, peckanje, bol? Možda ste inficirani kandidom

O Udruženju Šansa za roditeljstvo www.sansazaroditeljstvo.org.rs:

Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji. Udruženje je ravnopravni član evropskog krovnog Udruženja Fertility Europe. Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja, da svako dobije šansu da bude roditelj.

Molimo vas da svoj dolazak na Okrugli sto potvrdite mejlom na ana.jovanic.stosic@misita.rs.