Stigle prve bebe vantelesne oplodnje iz sistema RFZO

Više od polovine žena koje su tokom marta i aprila zatrudnele pomoću vantelesne oplodnje u privatnoj klinici SBG “Jevremova” o trošku RFZO postale su mame.

Od 67 pacijentkinja koje su prošle kroz program, njih 36 je začelo i iznelo trudnoću do kraja, a “Jevremova” je tako postala bogatija za 45 beba među kojima je i devet parova blizanaca.

 “Već više od 25 godina svoje znanje stavljamo u službu reproduktivnog zdravlja i borbe za potomstvo, a saradnja sa RFZO je još jedan način da damo svoj doprinos dolasku što većeg broja beba na svet. I posle toliko vremena i dalje je svaka klinički potvrđena trudnoća za nas velika radost, a uspešno izneta trudnoća potvrda svih naših zalaganja. Hvala parovima koji su se odlučili da poverenje poklone baš nama. Prošlog meseca obavili smo i poslednje postupke IVF procedura, pa verujemo da će lepih vesti u narednim mesecima biti još više, rekla je dr Ana Crnobarić Obradović, direktorka “Jevremove”.

Ključ uspeha – saradnja državnog i privatnog sektora

Dr Crnobarić Obradović navodi da je SBG “Jevremova ” tokom 2016. obavila 431 postupak vantelesne oplodnje u okviru sistema RFZO i da će se do septembra znati ukupan broj ostvarenih trudnoća.

 “Saradnja privatnog i državnog sektora najbolji je način da udruženim snagama pomognemo brojnim parovima da postanu roditelji. Uključenje privatnih klinika u sistem RFZO značajno rasterećuje državni sistem, i mnogim parovima pruža priliku da ne budu samo brojevi na dugim listama čekanja za IVF u državnim klinikama”, navodi dr Crnobarić Obradović.

Saznaj više:  Preko 5 miliona dece u svetu rođeno uz medicinsku asistenciju

Dobri rezultati, ali i uspešna saradnja biće nastavljena i u ovoj godini jer je “Jevremova” potpisala ugovor za postupke vantelesne oplodnje preko RFZO i u 2017. Za sada je 101 pacijentkinja iz sistema RFZO odlučila da postupak oplodnje u ovoj godini vodi iskusni lekarski tim iz “Jevremove”.

Za više od četvrt veka koliko postoji, u “Jevremovoj” je začeto više od pet hiljada dece koja su usrećila brojne porodice i doprinela podmlađivanju demografske slike Srbije.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *