Lakše do bebe uz mobilnu aplikaciju

Nekada su lekari savetovali parove koji žele da zasnuju porodicu, kako da se ponašaju i opuštaju, ali to je sada moguće samo jednim klikom na vaš smartfon. Koosnivač PayPal-a, Maks Levčin razvio je novu aplikaciju koja pomaže parovima da ostvare uspešnu trudnoću tako što primaju obaveštenja putem mobilnog telefona kada su im najveće šanse za to.

Aplikacija Glow obrađuje podatke žene koja pokušava da zatrudni uključujući detalje menstrualnog ciklusa i telesne temperature i obezbeđuje kolorne grafikone koji ističu najpovoljnije dane u mesecu za pravljenje beba. Takođe, nudi praktične savete za kupovinu poklona i oblačenje za ovu priliku.

Capture

Možda ovako nešto deluje previše intimno za instrukcije preko mobilnog telefona, ali Levčin smatra da će ovo postati rutina svakog para koji se bori da dobije bebu. Levčin je došao na ovu ideju nakon što je čuo brojna iskustva svojih prijatelja sa vantelesnom oplodnjom. Žene se sve kasnije odlučuju za decu, a kasnije je i teže ostvariti trudnoću zato je ovakva aplikacija nešto što će biti od od velike koristi ženama, ali i njihovim partnerima.

Putem aplikacije se razvija i program „Glow First“ koji je neprofitno orijentisan, a funkcioniše na osnovu donacija svakog pojedinačnog para u određeni fond koji parovi mogu iskoristiti za lečenje neplodnosti. U slučaju da neki par ostvari trudnoću, njihov sakupljeni fond se prebacuje drugom paru koji ima problem. Za korišćenje ovog programa, aplikacija se mora koristiti aktivno, najmanje 10 meseci.

Saznaj više:  Godine žene koja želi bebu: Gde je granica?

Picture1

Glow aplikacija će uskoro biti dostupna na iPhone mobilnim telefonima, a kasnije, nadamo se i na Android marketu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *