Trojke iz prve – divna priča iz Kikinde

KIKINDA – Šalu prijatelja inžnjenjer informatike Marijan Mihaljev (32) iz Kikinde, prihvata uz široki osmeh. Ponosni otac Jane, Elene i Tadeja koje je cariskim rezom njegova supruga Sandra (30) na ovaj svet donela 7. novembra u novosadskoj Betaniji, ne krije da je to najsrećniji dan u njegovom životu.

U majici sa natpisom : “Oženio sam ženu koja je rodila trojke, sigurno sam u pravu!” koju ne skida otkako je postao otac, priznaje za Kurir da mu najteže pada razdvojenost od supruge:

“Zajedno smo već 14 godina, a poslednje četiri u braku. Toliko vremena smo i pokušavali da dobijemo potomstvo. Na kraju smo se opredeli za veštačku oplodnju o državnom trošku koja je obavljena na jednom privatnoj klinici u Novom Sadu. Sandra i ja bili smo presrećni kad su nam lekari potvrdili da je iz prvog pokušaja ostala u drugom stanju. Supruga je trudnoću veoma dobro podnela, gotovo kao iz udžbenika. Pokazalo se i da naša zabrinutost što su u njenom stomaku tri bebe nije bila osnovana”.

marijan i sandra iz Kikinde trojke VTO

“Najpre se rodio Tadej.  Imao je 1.790 grama i bio dugačak 42 centimetra. Minut iza njega rođena je Jana, a potom Elena. Obe su težile po 1.620 grama i bile duge 43 centimetra. Sandra ih je videla tek trećeg dana nakon porođaja. Priča mi da su lepi su kao anđeli”, sa ushićenjem govori Marijan, koji je i Sandri pripremio adekvatnu majicu na kojoj piše :” Ja sam rodila trojke, koja je tvoja supermoć?”.

“Sem beskonačne ljubavi, nema neke posebne supermoći koja nam je učinila tako srećnim. Zajedno smo i izabrali imena za našu decu. Oko njih će nam pomagati roditelji. Prijatelji su se već angažovali za garderobu i sve ostale stvari za bebe, ali mi se kroz glavu stalno vrzma Sandrina priča da im dnevno trebaju 24 pampersa. I to ćemo pregrmeti. Samo da konačno dođu kući. Sandra i ja nemamo ništa protiv da jednog dana uvećamo porodicu”, kaže Marijan.

Svaka čast državi

“Sem  čestih kontrola i ispitivanja, vantelesna oplodnja nije nimalo čudna. Nije mi jasno zašto je u našem društvu to još uvek tabu tema. Spermatozoid ne stigne sam do jajne ćelijem nego ga lekari “poguraju” da je oplodi. Najbitnije je da država na ovaj način omogućuje roditeljima da dobiju decu za kojom  godinama čeznu. U situaciji kad nas je zbog bele kuge sve manje, to je prava stvar”, kaže Marijan.

Izvor teksta i fotografija

Saznaj više:  Gradovi u Srbiji koji finansiraju vantelesnu oplodnju

2 thoughts on “Trojke iz prve – divna priča iz Kikinde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *