Projekat „Hoću bebu“ i Društvo psihologa Srbije potpisali Memorandum o saradnji

 

Društvo psihologa Srbije smatra da je tema kojom se Projekat „Hoću bebu“ bavi izuzetno važna, i na svojoj sednici, održanoj 24.02.2021. godine, Izvršni odbor DPS doneo je odluku da podrži rad ovog projekta kroz formu partnerstva. Partnerstvo će, pre svega, obuhvatiti saradnju u vidu pisanja stručnih članaka iz oblasti psihologije, na temu depresije, izgradnje samopouzdanja, savetovanja za parove i bračnih odnosa“, izjavila je Marina Nadejin Simić, predsednica IO DPS.

„Izuzetno smo zahvalni na podršci i radujemo se saradnji sa Društvom psihologa Srbije, krovnom organizacijom o oblasti psihologije u našoj zemlji“ izjavila je Jelena Misita, koordinatorka projekta Hoću bebu i dodala, „Kažu da je najveći ljudski strah od nepoznatog. Naša želja je da pričamo i pišemo o različitim stvarima i na taj način ih učinimo poznatim, dakle, manje strašnim.“

Projekat Hoću bebu, pokrenut je u novembru 2012. godine i sprovodi se u okviru udruženja Centar za unapređenje zdravlja žena. Namenjen je parovima koji se leče od problema s plodnošću ili žele da se informišu o postupku vantelesne oplodnje. Sadrži onlajn savetovalište za parove kojima je potrebna podrška, a od nedavno je pokrenut serijal emisija na YouTube kanalu Hoću bebu, kako bi proverene informacije o vantelesnoj oplodnji, lečenju infertiliteta i ostalim aktuelnim temama bile još dostupnije. Do danas, beleži preko 760 hiljada individualnih poseta sajtu hocubebu.rs i preko milion i po pregleda različitih stranica, sa mesečnom posećenošću koja ide do 30.000 poseta.

Saznaj više:  Da li će surogat majčinstvo uskoro zaživeti u Srbiji

O Društvu psihologa Srbije

Društvo psihologa Srbije je dobrovoljno, stručno i naučno udruženje psihologa Srbije, osnovano 1953. godine.
Organizovano je kao društvena, vanstranačka, strukovna i interesna organizacija psihologa Srbije, a osnovana radi stručnog i naučnog delovanja, usavršavanja i komunikacije članova društva.

Društvo svoje aktivnosti organizuje na teritoriji Republike Srbije. Otvoreno je za saradnju sa drugim naučnim i stručnim, humanitarnim, vladinim, nevladinim i međunarodnim organizacijama, a na bazi strukovnih interesa, međusobnog uvažavanja, samostalnosti u radu i radi podsticanja saradnje između naučnih i stručnih radnika (psihologa), i to sve u cilju podizanja naučnog i stručnog nivoa članova Društva.
Društvo psihologa je društveno-pravno lice, sa svim pravima, obavezama i odgovornostima saglasno Ustavu Republike Srbije, zakonima i Statutu DPS.