Šest godina je pokušavala da postane mama: A onda je za 10 meseci dobila DVE bebe!

Kimberli Smajli sa Novog Zelanda bila je ubeđena da se nikada neće ostvariti kao mama. Ona i njen partner Džejson pokušavali su čitavih šest godina da dobiju bebu, ali nikako nisu uspevali. Kada je napunila 31, Kimberli je konačno odustala, jer rezultate nije davala ni vantelesna oplodnja. Međutim, ona i suprug su ipak rešili da samo još jednom pokušaju vantelesnu oplodnju, za kraj.

Izvor: Pixabay

I tad se desilo čudo. Tako je u 2016. godini Kimberli u roku od 10 meseci dobila dve bebe – prvu VTO metodom, a drugu prirodnim začećem.
Kod prve trudnoće je bilo problema, jer je Kimberli patila od preeklampsije, odnosno povišenog pritiska. Ali je uspela da je izgura do kraja i mali Džek je ipak ugledao svetlost dana 16. januara 2016. godine, nakon carskog reza.

Izvor: Instagram/ themodernmummylifestyle

Mlada mama je svojevremeno izjavila da su i ona i suprug znali da postoji šansa da ona nakon začeća vantelesnom oplodnjom i porođaja može ponovo ostati trudna prirodnim putem, ali da se nisu nadali tome uzimajući u obzir sve prethodne neuspele pokušaje. Pa zbog toga posle prve bebe nisu ni koristili kontracepciju.

Onda se desilo još jedno čudo. Kada je mali Džek imao samo četiri meseca, saznali su da je Kimberli mesec dana u drugom stanju. Mladi roditelji su bili u šoku jer su nakon godina agonije sada čekali drugu bebu, i to na prvi rođendan svog prvog sina!
Međutim, njihovim mukama se nije nazirao kraj. Kimberli je pukao vodenjak u 29. nedelji trudnoće pa je morala da bude u bolnici sve do kraja rođenja deteta. Porodila se 25. novembra 2016. godine i dobili drugog sina Sema. I mada je trebalo da razlika među braćom bude godinu dana, ipak je samo 10 meseci.
Kimberli kaže da je u međuvremenu razvila karijeru, ali i da je i nakon dve trudnoće uspela da nastavi istim stopama, pa sada radi od kuće. Ona vodi blog na kom pratioce izveštava o odgajanju svoja dva sinčića.

Saznaj više:  U Tiršovoj izvedena prva transplantacija materice

Izvor: Blic Žena/Daily Mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *